+31 (0)20 - 2616455 info@boxbites.com
Selecteer een pagina

Vicieuze cirkel door ongezond eten

Blogs staan vol met vragen waarom je gezond moet eten. Je leeft langer, je ziet er beter uit en het bevordert het nadenken. In combinatie met sporten zou je door het leven gaan als een gelukkig mens. Gezond eten heeft echter niet alleen invloed op hoe je zelf in je vel zit, maar ook hoe anderen tegen je aankijken, zo blijkt uit een eerder onderzoek dat we hebben laten uitvoeren.

De kerstdagen komen eraan. Dit betekent dat er veel, vaak en lekker gegeten en gedronken wordt. En wat blijkt? Jongeren nemen de extra kilo’s van de feestdagen voor lief. Zeker mannen maakt het hoger uitkomende getal op de weegschaal niet veel uit. Dit komt voort uit de irritatie voor gezondheidshypes, die door sociale media dagelijks bij mensen op het beeldscherm komen. Mensen, vooral mannen onder de dertig, genieten van al het lekkers dat op tafel staat tijdens de feestdagen.

Feestdagen
Daar waar je zou verwachten dat gezinnen met jonge kinderen zich het hele jaar druk maken om het voedsel dat zij naar binnen werken, is er niets minder waar. Tijdens de feestdagen gooien zij alle remmen los en eten zij alles wat los en vast zit. Storen aan het eetfestijn? Nee hoor. In dit geval is meedoen belangrijker dan op je gewicht letten. De prikkels zijn groot om de supermarkten, slagers en slijterijen van lege schappen te voorzien. Echter heeft de eetlust tijdens de feestdagen een negatieve uitkomst voor de maanden erna als men weer aan het werk is.

Misschien is het herkenbaar: die ene collega die een verse donut naar binnen werkt, terwijl die rustig z’n buikje over de riem laat hangen. Professioneel? Uit recent onderzoekt van BoxBites blijkt dat één op de drie mensen een te dikke collega onprofessioneel over vindt komen, waar 1 op de 5 zich zelfs stoort aan deze collega. Een ongezonde levensstijl heeft dus niet alleen invloed op de gezondheid van een persoon, maar ook op de zijn of haar professionaliteit.

Voedselhypes
Januari is het moment dat de meeste personen weer tot bezinning komen en het dagelijkse leven weer oppakken. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat Nederlanders in januari minder goed in hun vel zitten en hun overtollige kilo’s toch weer kwijt willen raken. De beste remedie is dan ook om het normale ritme weer op te pakken en gezonde keuzes te maken, zonder er de voedselhypes te volgen. Geniet van het leven, eet bewust.

Pin It on Pinterest

Share This