+31 (0)20 - 2616455 info@boxbites.com
Selecteer een pagina

Onderzoek gezond snacken

21 procent?! Ja, 1 op de 5 mensen stoort zich aan een te dikke collega. Vrouwen hebben minder moeite dan mannen met een te dikke collega. In dit figuur is zichtbaar hoe de irritatie voor dikke collega’s is verdeeld onder mannen en vrouwen. 24,1 procent van de mannen stoort zich aan een collega met een maatje meer, tegenover 17 procent van de vrouwen.

Op je werk is het belangrijk om professioneel over te komen. Echter komen dikke collega’s minder professioneel over dan hun dunnere collega’s. Bijna een derde (32,2 procent) van de mannen heeft moeite met deze personen op het werk. Bij vrouwen ligt dit percentage iets lager. Van de vrouwen geeft 23,8 procent aan hun collega met een maatje meer onprofessioneel te vinden.

Niet alleen stoort een aanzienlijk deel van de mensen zich aan een te dikke collega, ook storen zij zich aan het ziekmelden van deze collega’s. Voornamelijk mensen met een fulltimebaan storen zich aan het ziekmelden van collega’s met een ongezonde levensstijl. Opvallend is dat voornamelijk werknemers met kinderen tot twaalf jaar zich hieraan storen. Van die groep geeft 62,9 procent aan het niet prettig te vinden als zo’n collega niet op kantoor verschijnt omdat hij zich niet lekker voelt.

Houd jij rekening met een collega die aan het lijnen is? Het overgrote deel van de Nederlanders doet dit niet. Bijna 75 procent geeft aan niet te stoppen met ongezonde dingen eten of drinken in het bijzijn van zijn of haar collega die juist gezond probeert te leven. Voornamelijk mannen laten hun eetpatroon niet leiden door een collega met een dieet. Ruim 80 procent van hen geeft aan hier geen rekening mee te houden. Vrouwen zijn daarentegen collegialer. Daarvan geeft 66,8 procent aan geen rekening te houden met hun lijnende collega.

Pin It on Pinterest

Share This