+31 (0)20 - 2616455 info@boxbites.com
Selecteer een pagina

Eet vleesvervangers: voor jezelf en Moeder Aarde

Iedereen heeft ondertussen de film Cowspiracy gezien en anders is het een aanrader deze te kijken. De film zet verschillende thema’s centraal zoals CO2-uitstoot en watergebrek. De productie van zuivel en vlees vergt namelijk een enorme hoeveelheid aan water. Zonde voor het milieu.

Zonde is wellicht te licht opgevat, aangezien we de aarde op deze manier meer uitputten dan we doorhebben. De NOS-nieuwsquiz van 2018 deed blijken dat Nederlanders gemiddeld zes dagen per week vlees eten, waarbij we gemiddeld 92,5 gram vlees per persoon per dag eten. Dit komt neer op ruim 33 kilo per persoon per jaar. Metro haalde eind deze zomer ook nog eens het karkasgewicht erbij, waardoor dit getal nóg hoger kwam te liggen.

Vleesvervangers

In een eerder bericht beschreven we de vleesvervangende champignons. Een hamburger van champignon, hoe mooi is dat?! En het leuke is: je proeft het nauwelijks. De smaakversterkers doen hun werk goed. Niet alleen burgers van champignon, maar ook quinoa, algen en paprika vormen belangrijke bouwstenen voor vleesvervangers. Meteen goed om je dagelijkse hoeveelheid aan vitaminen binnen te krijgen.

Impact

Besluiten om over te stappen op vleesvervangende producten klinkt wellicht als een enorme stap, maar een ander product kopen kost maar weinig moeite. Ook als niet-vegetariër kun je een steentje bijdragen aan de leefbaarheid (voor je kleinkinderen) op aarde. Iedereen kan zonder moeite een plantaardige burger in het winkelmandje stoppen, terwijl het wel impact heeft op de natuur.

Mindset

Stoppen met vleeseten kan uiteenlopende redenen hebben. Je bent bijvoorbeeld tegen dierenleed of je wilt de aarde een handje helpen door geen vlees meer te eten. De reden om vleesvervangers te kopen maakt niet uit, de uitkomst is positief. Nu ook nog stoppen met het drinken van frisdrank en je gaat een gezond 2019 tegemoet!

Heb je vragen of wil je je ervaringen delen? Wees dan vrij om contact met ons op te nemen!

Pin It on Pinterest

Share This