+31 (0)20 - 2616455 info@boxbites.com
Selecteer een pagina

We gaan weer gezond het nieuwe jaar in

De sportscholen zijn weer rammend vol, de groente-afdeling van de supermarkt is standaard uitverkocht én de puzzelboekjes gaan als een raket over de toonbank. Dan weet iedereen: het is weer januari. Het is een nieuw jaar, wat betekent dat iedereen nieuwe voornemens heeft. De vakantiekilo’s moeten weg en het is tijd om een ‘nieuwe start’ te maken.

In het nieuwe jaar staat gezond eten op de eerste plek, als het gaat om het aannemen van een gezondere leefstijl. Gezonder leven hoef je niet zelf uit te vinden. De App Store van Apple en de Play Store van Android staan vol met handige applicaties die je helpen. Hier volgen drie apps die je helpen een gezondere leefstijl aan te leren.

KiesIkGezond

Dit is een applicatie van het Voedingscentrum en helpt om te eten volgens de Schijf van Vijf. Ondanks dat er de nodige kritiekop de Schijf van Vijf is, blijft het een model die het Voedingscentrum aanhoudt om dagelijks gezonde maaltijden aan te raden. Het is eenvoudig om de app erbij te halen als je in de supermarkt staat, of als je een boodschappenlijstje samenstelt. Check welke voedingswaarden elk product heeft en besluit of dit bij je dagelijkse of wekelijkse inname past.

Human

Gezond eten draagt bij aan een gezondere leefstijl, maar ook beweging is een belangrijke manier om gezond(er) te leven. Humanis een applicatie die de dagelijkse beweging bijhoudt op de telefoon. Daarbij maakt de app een onderscheid tussen wandelen, hardlopen of fietsen. Gebruikers krijgen een overzicht met hun behaalde resultaten en kunnen die zelfs vergelijken met mensen uit de buurt. Wanneer je nog niet aan je minimale dagelijkse beweging zit, stuurt de app je een motiverend berichtje. Een extra trigger om lekker te bewegen.

Fit Brains Trainer

Bij een gezondere levensstijl denkt iedereen aan een gezonder eetpatroon en meer dagelijkse beweging. Veel mensen hebben ‘hersenen trainen’ niet heel hoog op hun lijst staan, als het al een voornemen is. Echter, hersenen hebben ook continu training nodig, om gezond te blijven. Hierdoor krijg je niet alleen het gevoel dat je scherper voor de dag komt, ook bij het ouder worden profiteer je hier enorm van. De app Fit Brains Trainerbiedt elke dag veel verschillende mogelijkheden om je hersenen te trainen.

Heb jij nog goede tips om een gezonder leven te leven? Laat het ons weten!

Pin It on Pinterest

Share This