+31 (0)20 - 2616455 info@boxbites.com
Selecteer een pagina

Wat hebben de Spanjaard, de Rus en de Duitser in de lunchtrommel zitten?

Een lekker bammetje met kaas, een appeltje en een pakje liga. Wij Nederlanders zijn niet heel avontuurlijk als het op de inhoud van onze lunchtrommel aankomt. In landen als Spanje, Rusland en IJsland is dat wel anders. Daar is de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag en reden voor veel mensen om all out te gaan. Wat wordt er wereldwijd zoal genuttigd tijdens de lunch?

Spanje

De Spaanse lunch is lang en uitgebreid. Spanjaarden lunchen meestal pas tussen 14:00 en 16:00, omdat ze laat ontbijten. Een Spaanse lunch is altijd warm en bestaat uit een voor-, hoofd- en nagerecht. Vooraf wordt er meestal een gevulde soep of een maaltijdsalade gegeten. Het hoofdgerecht is een vis- of vleesgerecht met verschillende bijgerechten of een klassieke paella. Achteraf eten de Spanjaarden nog graag een cakeje of een Spaanse flan.

Duitsland

In Duitsland gaan ze graag voor een zware lunch. Curryworst met friet is daar een absolute favoriet. Vaak wordt er daarna nog een appeltje gegeten.

Japan

De lunchboxen in Japan zijn ware kunstwerkjes. Deze Bentoboxen, zoals ze worden genoemd, verkopen ze op elk station. Maar in veel gevallen maken vrouwen deze boxen ‘s ochtends vroeg (om vier uur!) voor hun mannen klaar. De boxen bestaan meestal uit zes tot tien verschillende vis-, vlees- en groentehapjes met veel rijst.

IJsland

Een lunch in IJsland bestaat uit vlees en aardappelen gevolgd door een fruitsoepje. Andere typische IJslandse gerechten die vaak tijdens de lunch genuttigd worden zijn: rottende haai, walvis en papegaaiduiker.

Verenigde Staten

Niet heel verrassend waarschijnlijk, maar de lunch in de VS is meestal vet en ongezond. Veel Amerikanen eten fastfood tijdens hun lunchpauze. Achter de computer werkt de Amerikaan een hamburger of pizza met een glas cola weg, met als toetje een stuk cake of een chocoladereep.

Rusland

Ook in Rusland is de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag. Tijdens het middageten wordt als eerst soep gegeten, in de zomer een koude en in de winter een warme. Daarna wordt er een hoofdgerecht met veel vlees gegeten, zoals Boeuf Stroganoff, met een fruitsapje erbij. Achteraf drinken zij een theetje met een zoet hapje erbij.

Mexico

Taco’s zijn populair tijdens de Mexicaanse lunch. Natuurlijk wel met een flinke kwak guacamole erbij. Ook eten zij veel rijst- en bonengerechten met een stuk vlees of vis.

Pin It on Pinterest

Share This