+31 (0)20 - 2616455 info@boxbites.com
Selecteer een pagina

Welke snack is perfect voor het sporten?

De zon schijnt weer wat vaker, jassen zijn ’s ochtends minder hard nodig en de festivals verplaatsen zich naar buiten. Ook een dagje strand staat vaker op de planning. Om er daar mooi en fit uit te zien, hebben velen de afgelopen maanden hun sportschoolabonnement afgestoft en weer in gebruik genomen. Om het bewegen vol te houden heb je brandstof nodig. Denk ook eens aan noten: een perfecte aanvulling op de maaltijd of als snack tussendoor.

Kort voor het sporten eten is niet goed, op een lege maag sporten is niet goed, maar te lang wachten met eten na het sporten is óók niet goed. Mensen denken sneller af te vallen, wanneer zij zonder te hebben gegeten gaan sporten. Dit is een fabel. Het levert juist gevaarlijke situaties op, waarbij je sneller flauw kan vallen. Zorg dat je voor het sporten voldoende koolhydraten binnen krijgt en vul deze aan wanneer je van plan bent langer dan anderhalf uur te sporten. Een sportdrank of een reep vol noten is een goede aanvuller tijdens je oefeningen.

Ongebrande noten bevatten de meeste voedingsstoffen die je helpen bij het sporten. Voornamelijk amandelen bestaan voor een groot deel uit eiwitten en vitamine E. Deze noot zorgt voor een verbeterde bescherming van je bloedcellen, een verhoging van je weerstand en een verbeterd uithoudingsvermogen. Niet alleen amandelen, maar ook andere noten zijn een goede bron van energie voor het lichaam. Het beste is om ze ruim voor het sporten te nuttigen, of binnen twee uur na het sporten. Tijdens het sporten eten kan problemen opleveren. Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende water drinkt, wanneer je noten als voedingsbron voor je training gebruikt.

sportieve snack

Een product uit onze box dat vol met verschillende noten zit, is het Canadese Taste of Nature. In een reep zitten vier verschillende noten, die je de nodige energie geven. Pinda’s, zonnebloempitten, amandelen en cashewnoten zijn onderdeel van deze glutenvrije en veganistische snack. De repen van Taste of Nature zijn allemaal minimaal bewerkt en daardoor een ideaal organisch tussendoortje. Deze reep helpt je fit de zomer in te gaan!

Pin It on Pinterest

Share This