+31 (0)20 - 2616455 info@boxbites.com
Selecteer een pagina

Mijn eetpatroon op kantoor

Het is half negen en de deur van het kantoor zwaait open: de werkdag begint. In de hal naar de keuken staat een goed gevulde fruitmand. Een sinaasappel is meestal het eerste stuk fruit van de dag, maar wegens de tegenzin om eerst tien minuten te pellen vervalt die behoefte af en toe. Met mijn gevulde en natuurlijk herbruikbare fles water binnen handbereik ga ik vol energie aan de slag – tot tien uur. Dan is het namelijk weer tijd voor een nieuwe boost.

Na bellen of mailen met klanten en lachen met collega’s volgt rond koffietijd weer een gevulde fleswater (zo’n halve liter) en een schaaltje met dadels, rauwe wortel of komkommer. Net wat de voorkeur van de dag is, maar bovenal wat er in de koelkast ligt. Het schaaltje is met een minuut of twintig leeg en met al die energie is het halen van de lunch daarna geen opgave meer.

De lunch, voor velen het favoriete moment van de dag, brengt veel vreugde binnen de kantoormuren. De groentela gaat leeg en de verschillende soorten hummus worden uitgestald op de lange tafel. Werkelijke kunstwerken gaan in productie tijdens het bouwen van de sandwiches – vraag om foto’s als bewijs. Het meest voorkomende basisingrediënt is een smeerlaag van Muhammara, waarna het versieren écht gaat beginnen. Dunne plakjes paprika, komkommer, tomaat en – natuurlijk – avocado worden op het besmeerde brood gelegd, gevolgd door enkele plakken kaas. De uitdaging zit hem daarna in het netjes eten van het broodje gezond. Maar net als bij 99 procent van de situaties in het leven geldt: oefening baart kunst. Na zo’n maal staat er wellicht nog een cracker met een hummus en komkommer te wachten, maar dit is soms ook te veel van het goede.

Na de lunch zit de energie voorlopig wel weer op een goed level. Pas tussen drie en vier uur staat er weer een energieboost op de planning. Meestal bestaat dit uit een bakje nootjes of een snack uit onze eigen doos. Het einde van de werkdag halen? Een makkie! Daarna ligt er thuis weer een heerlijke, gezonde maaltijd in het verschiet.

Heb jij speciale eetgewoontes op kantoor? Laat het ons weten! Wij horen het graag.

Pin It on Pinterest

Share This