+31 (0)20 - 2616455 info@boxbites.com
Selecteer een pagina

Ja, je kunt ook gezond eten bestellen!

Tijdens de avonduren rijden de elektrische fietsen af en aan in Amsterdam. De bestuurders, standaard uitgerust met witte Apple-oortjes, verplaatsen zich door weer en wind om de hongerige inwoners van de hoofdstad van een maaltijd te voorzien. De één in de roze jas van Foodora, de ander representeert Thuisbezorgd.nl (oranje), Deliveroo (lichtblauw) of Uber Eats (donkergroen).

In 2017 zijn er in Nederland zo’n 876 miljoen maaltijden bezorgd, wat betekent dat een Nederlander gemiddeld één maaltijd per week bestelt. Wat opvalt is dat de eerste pagina van, zeg Thuisbezorgd.nl, vol staat met pizza’s, kapsalons en broodjes kebab. Vetbommen en caloriebergen bij uitstek. Waar je deze cholesterol verhogende maaltijden voorheen alleen kon bestellen door een belletje te doen naar de lokale pizzaboer of snackbar, in de hoop dat zij hun scooters gereed hadden staan, is dit vandaag de dag mogelijk met slechts een paar drukken op de knop. Thuisbezorgd.nl maakte dit als eerste partij mogelijk in Nederland. Zij veroverden sinds 2000 de Nederlandse markt, nadat Jitse Groen, oprichter van Thuisbezorgd, trek had in eten op een familiefeestje, maar nergens meer eten kon bestellen. Hierop besloot hij een platform te ontwikkelen waarop restaurants hun producten aan kunnen bieden en ook thuis afleveren.

De meeste mensen bestellen eten uit gemak. Men komt net uit het werk en heeft geen zin meer om naar de supermarkt te gaan, laat staan nog een klein uur te koken. Daarnaast heb je voor vijftien euro een maaltijd met z’n tweeën. De Italiaanse pizza’s, Turkse kapsalons of Nederlandse broodje frikandel met mayo gaan je wel twee extra bezoekjes aan de sportschool kosten.

Ongezond eten is en blijft een keuze! Thuis koken met verse producten blijft het gezondst, maar als je geen zin of tijd hebt om de supermarkt leeg te kopen, blijft bestellen een optie, die óók gezond uit kan pakken. Onder meer HelloFresh biedt pakketten aan met gezonde en gevarieerde producten die je zelf kunt bereiden. Wanneer je het koken ook over wilt slaan, biedt Uitgekookt uitkomst. Zij bieden voor een relatief klein bedrag – twaalf euro vijftig – drie goed vullende en gezonde maaltijden aan.

Gezond eten is vaak niet alleen smaakvoller en lekkerder, het levert ook de juiste bouwstenen aan je lichaam om goed te kunnen functioneren. Hier heb je baat bij tijdens het sporten, werken of je dagelijkse rondje door de supermarkt. Ook biedt het mentaal veel positiviteit. Bij het naar binnen werken van een pizza hoor je altijd dat stemmetje in je hoofd, hoe hard of zacht ook. Hierdoor ben je je weer bewust van je ongezonde houding, wat je niet beter over jezelf doet voelen.

Bestel vooral een eind raak, maar denk hierbij wel aan je eigen lichaam (en de fooi die je geeft aan de door de regen fietsende bezorger)!

Pin It on Pinterest

Share This