+31 (0)20 - 2616455 info@boxbites.com
Selecteer een pagina

Gezond tijdens de feestdagen

Het is bijna zover: kerst! Iedereen komt gezellig bij elkaar, bespreekt het afgelopen jaar en geniet van het heerlijke eten dat elke keer weer op tafel staat. Maar hierin schuilt juist het grote gevaar: je eet zoveel dat het getal op de weegschaal en jouw omvang alleen maar blijft groeien.  Toch is het wél mogelijk om op gewicht te blijven tijdens de feestdagen.

De Volkskrant publiceerde een artikel over een Brits onderzoekdat beweert dat het zelfs mogelijk is om af te vallen tijdens de feestdagen! Wat daarvoor nodig is? Caloriearme gerechten en blijven bewegen doen wonderen. Er zijn tal van opties om te bewegen met de kerstdagen. Zo worden er veel loopwedstrijden georganiseerd waar je met het hele gezin aan kunt meedoen, het bos (hopelijk onder een laagje sneeuw) is de ideale plek voor een wandeling met het hele gezin en anders heb je altijd het zwembad nog waar je alvast kunt oefenen voor de Nieuwjaarsduik.

Maargoed, eten. Lekker én caloriearm eten: dat is de echte uitdaging voor de komende kerst. Het is niet alleen gezellig om de juiste ingrediënten bij elkaar te puzzelen, het is ook enorm leuk om het gerecht met (een deel van) het gezin te bereiden. Een paté kun je beter niet op het menu zetten en ook de chocoladetaart kun je maar beter weglaten. En alvast een tip voor Oud & Nieuw: laat de oliebollen ook links liggen.

Toch  is er nog genoeg om wél te eten tijdens kerst. Onze keuze dit jaar gaat uit naar een Capanota, een traditioneel Siciliaans gerecht. Lekker én origineel. Het is een groentemix met aubergines, courgettes, aardappelen, olijven en pijnboompitten als basis. Daar voeg je nog verschillende kleuren paprika’s aan toe, net als basilicum, tomatensaus en kappertjes. Een witte ui en een takje selderij maken het helemaal af. Een beetje azijn maakt de smaaksensatie af. Laat dat kerstdiner maar komen!

Heb je het eerder geprobeerd of ga je het maken tijdens de kerst? Laat ons weten hoe je het hebt ervaren!

Pin It on Pinterest

Share This