+31 (0)20 - 2616455 info@boxbites.com
Selecteer een pagina

Gezond, snel én overheerlijk

Door het hele land zijn de scholen weer begonnen. De kids moeten weer naar school, de snelwegen slibben dicht  en iedereen moet weer wennen aan het nieuwe ritme zowel ’s ochtends als ’s avonds. Je kan gelukkig op verschillende manieren inspringen op de bereiding van het diner. Het avondeten is namelijk prima in te plannen. Ook ruim van te voren. We geven je graag wat tips voor de makkelijke bereiding van een smakelijk diner.

  1. Soep

Soep, mits van te voren (voor)bereid, is snel klaar te maken ’s avonds én het zit boordevol groente. Zelf gemaakt is vele malen lekkerder dan uit een pak. Mocht je dit ’s avonds vers willen bereiden; dan sta je toch snel zo’n dertig minuten in de keuken. Heb je in het weekend de tijd en motivatie gevonden om wat voor te bereiden, dan is het opwarmen enkele dagen later binnen vijf tot tien minuten gepiept. Halloween staat sneller voor de deur dan je denkt; probeer daarom eens een lekkere pompoensoep te maken!

  1. Pastasalade

Plannen om ’s avonds te sporten, uit te gaan óf moeten de kinderen de deur uit in verband hun sport of muziekles? Probeer dan eens een pastasalade! Deze salade is snel te bereiden met verschillende (rauwe) groenten. Je kookt de pasta en bij de juiste gaarheid spoel je de pasta weer koud. Vervolgens voeg je – één van onze favoriete bereidingen – een uitje, feta, maïs, gerookte kip, rucola, paprika en eventueel pijnboompitten toe. En let op: één of twee dagen later is het nog lekkerder van smaak, als alle smaken overal tot doorgedrongen zijn!

  1. Gevulde paprika of courgette

Dit gerecht is zowel vegetarisch als met vlees te bereiden en smaakt in beide gevallen heerlijk. Maak er een Mexicaans, Italiaans of Grieks creatie van binnen nog geen half uur. Voeg je favoriete groenten toe, eventueel gekruid gehakt en strooi wat oude kaas erover. Gooi het een kwartiertje in de oven en je hebt een snel, gezond en lekker gerecht.

Koken ’s avonds hoeft geen vermoeiende activiteit te zijn. In korte tijd zet je zo een heerlijk gerecht op tafel, voor zowel de vleesliefhebber als de vegetarische eter. Deze gerechten zijn ook ideaal om samen met de kinderen te oefenen! Binnenkort volgen meer snelle en gezonde opties voor het avondeten.

Pin It on Pinterest

Share This