+31 (0)20 - 2616455 info@boxbites.com
Selecteer een pagina

Eet gevarieerd, laat de supplementen in de schappen

Aanvulling op je voeding: je wordt ermee platgegooid door zogenaamde gezondheidsexperts en sportfanaten. Pillen die extra vitamines of mineralen bieden aan je lichaam zouden je dag in dag uit lekker in je vel laten voelen. Voedingssupplementen zijn dé ideale aanvulling op je normale, dagelijkse voeding. Is dit zo? Of spelen supplementaanbieders hiermee optimaal in op de jachtige en stressvolle maatschappij waar we in leven?

Voedingssupplementen geven een extra aanvulling op de dagelijkse voedingsbehoeften. Deze extraatjes worden sneller opgenomen dan de benodigdheden die je uit je voedsel haalt. Waar kun je aan denken?

Vitamine B1 verzorgt de verbranding van koolhydraten uit voedsel, waar wij energie van krijgen. Deze vitamine is onder meer te halen uit varkensvlees en noten.
Vitamine C zorgt voor een goede weerstand, versterkt je tanden en botten en zorgt voor een mooie huid. Groente, fruit en aardappels zitten vol met deze vitamine.
Vitamine D houdt je weerstand in stand en laat je spieren goed werken. De zon zorgt voor twee derde van de vitamine D, die de huid aanmaakt. Voeding zorgt voor de overige benodigde vitamines. Door onder meer vette vis, zoals paling of zalm, en margarine te eten, krijg je voldoende van deze vitamine binnen.
• Het lichaam heeft ook verschillende mineralen nodig, zoals calcium of ijzer. Calcium zit voornamelijk in zuivelproducten en in mindere mate in brood en peulvruchten. Dit biedt stevigheid voor het skelet en tanden. IJzer is een belangrijk onderdeel van hemoglobine, een onderdeel van de rode bloedcellen. Rode bloedcellen verzorgen het transport van zuurstof van je longen naar je weefsels. IJzer is te vinden in vleeswaren en noten.

Dit zijn nog maar enkele van de vele voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Toch is het voor de meeste mensen niet nodig om supplementen te slikken. Gevarieerd eten biedt voldoende voedingsstoffen om te voldoen aan de dagelijkse hoeveelheid. Oudere mensen die niet meer zoveel eten, jonge kinderen, mensen die weinig buiten komen of mensen die niet gevarieerd eten, kunnen baat hebben bij aanvulling door voedingssupplementen. Echter, het is aan te raden om de apotheker of huisarts om advies te vragen, aangezien sommige supplementen stoffen bevatten waar je lichaam niet tegen kan of waarbij een combinatie van verschillende supplementen een negatieve uitwerking kan hebben.

Eet je gevarieerd, laat de supplementen dan lekker in de rekken staan. Ze kunnen je voedingspatroon aanvullen, maar kunnen nooit een gezond patroon vervangen.

Pin It on Pinterest

Share This