+31 (0)20 - 2616455 info@boxbites.com
Selecteer een pagina

De eerste schooldag: wat neem je mee?

Voor het zuiden van Nederland is de zomervakantie helaas alweer voorbij. Niet meer uitslapen, de dag naar eigen inzicht invullen en een ritme aanhouden waarin ieder melodie ontbreekt. In plaats daarvan: terug naar de schoolbanken vanaf half negen, inclusief een leraar die van alles van je vraagt. Dit vergt ontzettend veel energie. Het is daarom belangrijk dat kinderen voldoende energie hebben. En waar krijgen ze energie van? Eten!

We weten allemaal wel dat een banaan als tussendoortje gezonder is dan een roze koek, maar dankzij welke snacks kun je je écht de hele dag concentreren?

  1. Walnoten

Walnoten, altijd een goed idee! Walnoten stimuleren het brein, wat een positieve invloed heeft op je concentratievermogen. Aangezien het brein voor acht procent uit omega 3-vetzuren bestaat, zorgen walnoten voor de perfecte aanvulling. Een walnoot bestaat namelijk voor 62% uit onverzadigde vetten, waarvan de omega-3-vetzuren een groot deel uitmaken. De Californische walnoot heeft een zachte smaak, de Franse walnoot is wat sterker en de smaak van de noot van eigen bodem is helemaal sterk. Wat houd je nog tegen?

  1. Zalm

Je moet wel een koelbox meenemen/meegeven als je zalm op je brood doet, maar ook dit is een omega 3-vetzuurbommetje. Én zalm heeft nog een voordeel: het bevat veel vitamine B12. Deze vitaminesoort zorgt voor energieproductie én voor het verminderen van angsten. Het is niet voor niets dat beren nergens bang voor zijn.

  1. Pure chocolade

Ja! Dit is nog eens een tip die je wilt horen. Chocolade bevat antioxidanten die ervoor zorgen dat bloed goed naar je hoofd wordt gepompt, maar dan wel alleen chocolade die bestaat uit minimaal 65 procent cacao. Een slap bakje koffie bevat echter meer van deze ‘blijmakende’ stofjes dan een reep van tweehonderd gram pure chocolade. Je moet jezelf dus redelijk misselijk eten wil je de effecten voor langere tijd merken. Laat dat laatste argument dus maar achterwege!

  1. Avocado

Yes, there it is! Het transport van bloed naar je hersenen is van groot belang om je goed te concentreren. En laat avocado nou net bomvol met onverzadigde vetten, die voor dit transport zorgen, zitten. Deze fruitsoort (ja echt waar!) is ideaal in een smoothie of op brood, maar sommigen besluiten ook het op hun lichaam te laten tatoeëren. Er is zelfs iemand die een hele winkel aan de avocado heeft gewijd.

De schooldag leuker maken lukt ons niet, maar deze tips helpen je wel om energieker te zijn! Geniet en leer met je maten.

Pin It on Pinterest

Share This