+31 (0)20 - 2616455 info@boxbites.com
Selecteer een pagina

Appeltje-eitje

Als collega’s neem je elkaars gewoonten over. Eet de één gezond, dan is de kans groot dat de rest van de collega’s ook gezonder gaat eten. Met deze kennis blijkt dat jij zelf veel invloed hebt op de eetgewoonten van je collega’s. Het begint allemaal bij jezelf.

Hierbij verschillende tips om een gezonde levensstijl na te leven op kantoor:

Maak ontbijt mogelijk

Ontbijt is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de dag. Je hebt er zojuist een nacht op zitten zonder eten, dus is het belangrijk dit weer aan te vullen. Koolhydraten, vitamines en eiwitten zijn nodig om de dag fit te beginnen en energie op te bouwen voor de rest van de dag. Zorg daarnaast voor de aanvulling van vocht, aangezien je veel verliest tijdens je slaap. Daarnaast verschoon je meteen je grootste organen.

Maak het als werkgever mogelijk een broodje kunnen pakken ’s ochtends, dat de fruitmand pontificaal schittert op kantoor en dat kannen water in overvloede aanwezig zijn.

Dé fruitschaal

Zoals zojuist benoemd: zorg voor een fruitschaal op een zichtbare, niet-te-missen plek op kantoor. Het geeft niet alleen kleur in het kantooraanzicht, maar voorziet ook in de nodige vitamines voor de hardwerkende mensen op kantoor.

Het is ideaal om met fruit de dag te beginnen, aangezien je lichaam niet veel moeite hoeft te doen om het te verwerken. Mede hierdoor kan je fruit het beste een (half) uur voor een grotere maaltijd eten. Mocht het je enige tussendoortje zijn, probeer er dan wat bij te nemen, zoals noten. Eet je je fruit in de ochtend, verwerk het dan in een bak yoghurt met bijvoorbeeld cruesli, zodat het toch een vullende werking heeft.

Sapiens

De Israelische schrijver Yuval Harari schreef in zijn boek ‘Sapiens’ onder meer over de eetgewoonten van ons soort mens, de homo sapiens. Waar de mens vroeger zo’n 200 verschillende soorten voedsel binnenkreeg, is dat de laatste tijd (eeuwen) teruggebracht naar enkele tientallen verschillende soorten. De variatie is ver te zoeken, terwijl het lichaam wel behoefte heeft aan de verschillen de voedingsstoffen.

Maak het daarom als werkgever mogelijk dat je werkgevers gevarieerd eten op kantoor. Bestel elke week een paar producten die ‘uniek’ zijn.

Sapjes en snacks

Tegenwoordig is met 2 klikken een doos te bestellen die vol zit met allerlei gezonde en gevarieerde producten. Hellofresh levert een box met gezonde ingrediënten om gevarieerd te dineren, BoxBites levert gezonde snacks voor tussen de maaltijden door en er zijn verschillende partijen die gezonde sappen aanbieden. Daarmee maak je het jezelf makkelijker om gezonder de dag door te komen.

Keus genoeg. Bestel hier. Appeltje-eitje.

Pin It on Pinterest

Share This