+31 (0)20 - 2616455 info@boxbites.com
Selecteer een pagina

Onderzoek gezond eten tijdens feestdagen

De hype rondom gezond eten ligt niet lekker bij jongeren. Zo geeft 64 procent van de jongeren aan klaar te zijn met deze hype en zich hier de laatste tijd aan te storen. Ook in andere leeftijdsgroepen is deze trend zichtbaar. Vooral tijdens de feestdagen willen mensen zich niet druk maken over voedselhypes.

Weet jij of en hoeveel je aankomt tijdens de feestdagen in december? 60 procent van de jongeren neemt het voor lief dat ze wat kilo’s erbij krijgen, waardoor de weegschaal wat hoger uitvalt dan de maand ervoor. Wanneer we kijken naar het verschil tussen mannen en vrouwen zien we dat de vrouwen toch iets meer op hun voedselinname letten dan mannen. Zo geeft 63,1 procent van de mannen aan dat ze het prima vinden om wat kilo’s aan te komen tijdens de feestdagen. Bij vrouwen is dit percentage iets lager, namelijk 55,2 procent.

Gezinnen met jonge kinderen die geen rekening houden met gezond eten!? Ja! Je zou zeggen dat gezinnen met jonge kinderen druk bezig zijn met gezond eten, maar niets is minder waar. Ruim 52 procent van de huishoudens met jonge kinderen zegt niet te letten op gezond eten tijdens de decembermaand. Huishoudens zonder kinderen zijn het meest met hun gezondheid bezig. 66,8 procent geeft namelijk aan ook tijdens de feestdagen bezig te zijn met iets gezond op tafel te zetten. Mannen vinden een gezonde maaltijd net iets minder belangrijk dan vrouwen.

Al dat voedsel tijdens de feestdagen, het rijst de pan uit! Of toch niet? 70 procent stoort zich niet aan het eetfestijn dat gecreëerd wordt tijdens de feestmaand december en viert Kerst het liefst met veel eten en drinken. Alle goedbedoelde adviezen van experts om niet teveel te eten tijdens de feestdagen worden in de wind geslagen.

Ruim 75 procent van de werkende Nederlanders vindt het niet erg om een ongezond kerstpakket te krijgen. Daar waar werkenden van de leeftijdsgroep zestig of ouder, bijna 45 procent, graag ziet dat kerstpakketten gezonder zijn, zijn het voornamelijk jongeren, die aangeven het niet nodig te vinden om iets gezonds in het kerstpakket te krijgen in plaats van ongezonde zaken. Kerstpakketten hoeven dus niet gezond te zijn. Alhoewel de oudere generatie daar net iets anders over denkt. In het figuur zie je het verschil!

Pin It on Pinterest

Share This