Meteen naar de content
BoxBites - Gezond snacken is niet moeilijk!BoxBites - Gezond snacken is niet moeilijk!
Waarom verzadigde vetten niet verzadigen

Waarom verzadigde vetten niet verzadigen

Van jongs af aan weet iedereen: van junkfood word je dik. Maar waarom? En vooral waarom minder snel van ander voedsel? Je zou denken dat een notenreep met 300 calorieën en een hamburger met driehonderd calorieën hetzelfde effect heeft. Komt het ongezonde imago van junkfood door de grote hoeveelheid suiker, de weinige vezels of de vele calorieën? Of heeft het te maken met de ‘energiedichtheid’?

De grote hoeveelheid calorieën, suiker en vet in junkfood zijn geen geheim. Ook het lage percentage proteïne, vitaminen en mineralen is geen nieuwe informatie. Wanneer je kijkt naar de combinatie van deze twee feiten, dán wordt het pas interessant. Of iets gezond of ongezond is ligt niet altijd aan het aantal calorieën. Het probleem bij junkfood is vooral dat het niet verzadigend is, het vult slecht per calorie en laat dat nou komen door de afwezigheid van gezonde voedingsstoffen.

Proteïne
Hoe meer proteïne er in voedsel zit, hoe beter het vult. Sterker nog: wanneer je veel proteïne eet, eet je waarschijnlijk minder calorieën. In junkfood zitten relatief weinig eiwitten waardoor je dus meer calorieën eet. Ook het lage vezelgehalte is één van de oorzaken dat junkfood niet echt vult.

Reactie plaatsen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd..

Winkelwagen 0

Uw winkelwagen is momenteel leeg.

Begin met winkelen